DE 3 BESTE ELEKTRISCHE STEPS VAN 2023

Verplaats jezelf makkelijk en snel met een elektrische step!
Remco Wieloch

Remco Wieloch

Fitness- en sportschrijver. Professioneel en privé test ik graag "sport" producten. Ik wendde me tot gespecialiseerd schrijven om mijn productervaringen te delen.

10001-1

Een elektrische step is een grote stap vooruit in het transport, het bespaart veel energie, het is milieuvriendelijk en het is een eenvoudige manier om te reizen.

Wat begon als een vervoersmiddel voor plezierritjes wordt nu steeds meer gebruikt ter vervanging van een elektrische scooter of opvouwbare fiets voor het woon-werk verkeer.

Een elektrische step is het ideale vervoermiddel. Het is niet alleen heel leuk om mee te rijden, maar het is ook nog eens een stuk voordeliger voor je portemonnee. Zo hoef je het openbaar vervoer niet meer te gebruiken of te betalen voor parkeerkosten. De e-step neem je overal mee naar toe en kan je gemakkelijk opbergen.

Hierbij geven we een korte beschrijving en bespreken we de voor- en nadelen van ieder model. Op deze manier hopen we jou een wat beter beeld te geven van de meest populaire modellen die op dit moment verkrijgbaar zijn. Dit zijn volgens ons namelijk de beste elektrische steps op de markt.

Hoe kies je de juiste e-step?

Legale elektrische step

Rijden in alle weersomstandigheden

Maximale belasting

Gewicht

Remmen

Stevigheid

Banden

Motor

Veilig

Comfort

Niet iedereen maakt evenveel gebruik van zijn elektrische scooter, daarom hebben we een aantal criteria geselecteerd zodat iedereen zijn weg kan vinden. Hier leest u hoe u een mening kunt krijgen over een elektrische step.

Waar moet je op letten bij een e-step kopen?

Voor extra veiligheid is de kwaliteit van het remsysteem belangrijk. Vooral bij steps met een hoge topsnelheid.

Rijden op een elektrische step is niet zonder risico’s en je bent kwetsbaar in het verkeer. Om de risico’s te beperken, is het belangrijk dat de step beschikt over goede remmen, banden en verlichting.

Niet alle steps rijden even comfortabel. De wielen zijn hierin erg belangrijk. Kleine wielen gaan over het algemeen minder snel en rijden minder comfortabel dan grotere wielen. Ook de grip is belangrijk voor een goed rijcomfort.

Alle elektrische steps hebben een maximaal belastbaar gewicht (gemiddeld 100 kilo). Een hogere maximale belasting betekent over het algemeen een stevigere step. Ons advies is om een zo stevig mogelijke step te kopen. Stevigheid staat vaak gelijk aan kwaliteit.

Wat te vermijden?

Je kan hem zelfs meenemen naar de camping en in de voortent zetten als de elektrische step inklapbaar is. Zo kun je er makkelijk mee de trein in. Of de tram en metro. Of in de achterbak van de auto.

Hoe groter het vermogen van de motor, hoe makkelijker je optrekt. Denk aan een vermogen van 400 watt. Op z’n minst. Waarom? Hoe zwaarder de persoon die op de e-step rijdt, hoe langzamer de elektrische scooter rijdt.

Kies je voor een step met gemaakt van hogere kwaliteit materialen, zoals hoogwaardig staal/aluminium, dan gaat de elektrische step waarschijnlijk langer mee.

Als u de step thuis of op kantoor de trap op en af moet dragen, moet u een model kopen dat opvouwbaar is... en niet te zwaar. Het gewicht is inderdaad een belangrijk criterium. Wij bevelen aan dat scooters niet zwaarder zijn dan 13 kg.

DE 3 BESTE ELEKTRISCHE STEPS VAN 2023

We vergeleken 48 elektrische steps in de afgelopen 3 maanden. In ons e-scooter leaderboard 2023 laten we je de beste e-scooters zien die we op de markt hebben getest.

1icon-1.png
sparkscoot
1icon-1.png
product
985 stemmen 9.7/10

EVALUATIE

379,00 €

A+

ALGEMENE SCORE

TOTAL GRADE

Technische Kenmerken

0%

9.7/10

Rijgedrag

0%

9.8/10

Comfort en Ergonomie

0%

9.5/10

Service

0%

9.6/10

Prijs/Kwaliteitverhouding

0%

9.9/10

Voordelen:

Nadelen:

Recensie

De SparkScoot behoort zeker tot de beste elektrische steps van dit moment, aangezien dit één van de weinige modellen is waarmee je op de openbare weg mag rijden.

De SparkScoot step hoort zonder meer thuis in dit rijtje door zijn robuuste (gegoten) frame, felle verlichting en snelle acceleratie. Het frame is degelijker gebouwd dan bij steps in de lagere prijsklasse waardoor de maximum draagcapaciteit ook een stuk hoger is (120kg).

Voorzien van 10 inch massieve banden, een schijfrem voor, trommelrem achter en een dubbele vering aan voor- en achterzijde, is deze e-step een ideale keuze voor velen.

In de SparkScoot Scooter zit een speciaal E-ABS regeneratief anti-blokkeer remsysteem verwerkt. Dit systeem zorgt ervoor dat de snelheid aanzienlijk verminderd wanneer je de gashendel loslaat.

Daarnaast ben je ook nog eens binnen no time op je bestemming dankzij de elektromotor met een vermogen van 400 watt (maximaal 700 watt). Hiermee bereik je een topsnelheid van ruim 30 km/u en blijft er voldoende power over om hellingen tot 15 graden te trotseren.

Ongetwijfeld biedt SparkScoot de beste prijs-kwaliteitverhouding.

2icon-1.png
2
2icon-1.png
Segway-G30-1
473 stemmen 9.1/10

EVALUATIE

799,00 €

A-

ALGEMENE SCORE

TOTAL GRADE

Technische Kenmerken

0%

8.9/10

Rijgedrag

0%

9.2/10

Comfort en Ergonomie

0%

9.3/10

Service

0%

9.1/10

Prijs/Kwaliteitverhouding

0%

9.0/10

Voordelen:

Nadelen:

Recensie

Het achterwiel van de Ninebot Max G30 is voorzien van een krachtige 350W motor. Dit betekent dat het nieuwe model 40% meer vermogen heeft dan het oude model. Met de grotere motor accelereer je sneller en bereik je in seconden een topsnelheid van 25 km/u. De MAX G30 is uitgerust met een digitaal scherm waarop je een aantal dingen kan aflezen.

Deze step heeft luchtbanden zonder binnenband. Een speciaal ontworpen rubberen buitenlaag beschermt de banden tegen lekken. Jammer genoeg zijn er geen schokdempers voorzien.

Deze step is inklapbaar, maar weegt wel negentien kilogram. Daar moet je dus rekening mee houden als je hem over een langere afstand wil meedragen.

Deze elektrische step kent een maximale belastbaarheid van 100 kilogram. Wie een kilootje meer weegt, wijkt daarom maar beter uit naar een andere elektrische step.

3icon-1.png
3
3icon-1.png
Beeper
241 stemmen 8.5/10

EVALUATIE

749,00 €

B+

ALGEMENE SCORE

TOTAL GRADE

Technische Kenmerken

0%

8.5/10

Rijgedrag

0%

8.7/10

Comfort en Ergonomie

0%

8.4/10

Service

0%

9.3/10

Prijs/Kwaliteitverhouding

0%

8.5/10

Voordelen:

Nadelen:

Recensie

Snel en comfortabel, de BEEPER 2-speed urban elektrische scooter is ideaal voor ritjes door de stad, om naar je werk te gaan of om je favoriete hobby uit te oefenen.

Dit model heeft een accuduur tot 35 km en is uitgerust met een multifunctioneel LCD-kleurenscherm. Volgens de productvergelijking en consumentenbeoordelingen heeft deze elektrische step verschillende voordelen, zoals de stabiliteit dankzij de vering, de snelheidsregeling op hellingen die veilig is, of het opberggemak.

Er zijn echter enkele nadelen.

Deze betreffen voornamelijk de oplaadaansluiting die zich achter het spatbord bevindt, wat vervelend is bij slecht weer, de wielen hebben de neiging om te slippen als het regent. En de twijfelachtige kwaliteit van de verf. De schijfrem remt behoorlijk scherp, wat best gevaarlijk is op steile hellingen.