De 3 beste elektrische fietsen van 2024

Robb Dorr

Robb Dorr

Robb is een enorme fietsliefhebber met meer dan 20 jaar ervaring in niet-gemotoriseerd fietsen. Hij heeft tientallen e-bikes van alle stijlen en technologieën bereden en getest.

8pc

De beste elektrische fietsen zijn een geweldige investering als je op zoek bent naar een betaalbare, gemakkelijke en milieuvriendelijke manier van transport. Geen enkele fietscategorie groeit zo snel als die van de elektrische fietsen, en deze vraag is gunstig voor iedereen die op zoek is naar een nieuwe e-bike. Verbeterde accutechnologie, efficiëntere motoren en lichtere fietsen hebben het bereik, de betrouwbaarheid en het algehele plezier van elektrische fietsen vergroot.

Een voordeel van de beste elektrische fietsen waar je misschien nog niet aan hebt gedacht, is dat ze een minder vermoeiende vorm van fietsen bieden, terwijl ze toch helpen om je cardiovasculaire conditie te verbeteren. Ze kunnen je helpen met een stroomstoot, maar ze kunnen de fiets niet volledig voor je voortbewegen. Desalniettemin zal je merken dat hun ondersteuning buitengewoon handig is bij het beklimmen van heuvels.

En nu de fietsprijzen de afgelopen maanden zijn gedaald, is dit het beste moment in vele jaren voor kopers om echt goede deals te vinden voor veel van onze best geteste e-bikemodellen.

Hoe kies je de juiste elektrische fiets?

Motorvermogen

Rijden in alle weersomstandigheden

Maximale belasting

Gewicht

Batterijbereik

Frame en bouwkwaliteit

Veilig

Onderhoudsgemak

Comfort

Garantie

Niet iedereen maakt evenveel gebruik van zijn elektrische fiets, daarom hebben we een aantal criteria geselecteerd zodat iedereen zijn weg kan vinden. Hier leest u hoe u een mening kunt krijgen over een elektrische fiets.

Waar moet je op letten?

Voor extra veiligheid is de kwaliteit van het remsysteem belangrijk, vooral bij fietsen met een hoge topsnelheid. V-remmen worden over het algemeen als de beste keuze beschouwd omdat ze gemakkelijker te onderhouden zijn. V-remmen presteren stabiel en betrouwbaar in verschillende weersomstandigheden en op verschillende soorten wegen, waardoor ze geschikt zijn voor dagelijks gebruik en stadscommutes. Hun remprestaties zijn voldoende voor de meeste fietsers.

Het rijden op een elektrische fiets is niet zonder risico's en je bent kwetsbaar in het verkeer. Zoek naar e-bikes met kwaliteitsremmen, verlichting, reflectoren en andere veiligheidsvoorzieningen. Doe geen concessies aan je veiligheid tijdens het fietsen.

We raden aan om te zoeken naar modellen met wielen met een diameter van 20 inch of meer. Kleinere wielen hebben de neiging om ruwer te rijden en kunnen gemakkelijk haken in kuilen en scheuren op de weg. De grip is ook belangrijk voor een goed rijcomfort.

De meeste elektrische fietsen hebben een maximale belasting van 120 kg, maar sommige doen het alleen goed met passagiers van 90 kg en minder. Een hogere maximale belasting betekent over het algemeen een steviger frame. Ons advies is om een fiets te kopen die zo stevig mogelijk is. Stevigheid staat vaak gelijk aan kwaliteit.

Wat je moet vermijden?

Houd rekening met de actieradius die je nodig hebt voor het beoogde gebruik. Vermijd e-bikes met een korte batterijlevensduur die je kunnen laten stranden tijdens je ritten.

Het kopen van elektrische fietsen van inferieure materialen kan leiden tot frequente storingen, slechte prestaties, veiligheidsrisico's en nalevingsproblemen. Daarom is het betrouwbaarder, veiliger en duurzamer om te kiezen voor elektrische fietsen die betrouwbaar zijn in kwaliteit en gecertificeerd.

De laatste fout die je moet vermijden bij het kopen van een e-bike is het niet vragen naar garantieservice. Een betrouwbare en legitieme verkoper van elektrische fietsen biedt altijd garantie of reparatieservice in geval van fabrieksfouten of schade aan je e-bike. De garantie beschermt je als je een defect apparaat ontvangt.

We weten niet waarom, maar de prijzen van elektrische fiets variëren enorm. Veel modellen doen hetzelfde, terwijl de ene twee keer zo duur kan zijn.

DE 3 BESTE ELEKTRISCHE FIETSEN 2024

In de afgelopen 6 maanden hebben we meer dan 28 verschillende elektrische fietsen getest. Dit zijn de top 3 modellen op basis van de beoordeling van onze experts en de beoordelingen van duizenden gebruikers:

1icon-1.png
E-Zide
1icon-1.png
11
985 stemmen 9.7/10

EVALUATIE

€499,00

A+

ALGEMENE SCORE

TOTAL GRADE

Technische kenmerken

0%

9.7/10

Rijgedrag

0%

9.8/10

Comfort en ergonomie

0%

9.5/10

Service

0%

9.6/10

Waar voor je geld

0%

9.9/10

Voordelen:

Nadelen:

Recensie

De E-Zide lijkt een van de grootste obstakels voor de adoptie van elektrische fietsen te slechten: ze zijn gewoon te duur. Met een vanafprijs van € 499,- is de X6 een stuk goedkoper dan de meeste andere ebikes, die makkelijk vanaf het dubbele van de prijs kunnen beginnen.

In tegenstelling tot dure e-bikes die cadanssensoren gebruiken om het ondersteuningsniveau geleidelijk aan te passen, voelt de X6 eenvoudigweg wanneer de crank draait en wordt er kracht toegepast. In het begin kost het wat meer werk vergeleken met andere e-bikes die ik heb getest, maar als je eenmaal rijdt, levert de X6 gedurende de hele rit constant vermogen.

Deze fiets voelt geweldig aan, vooral op grindpaden en stevige trails. De constructie is stevig, zelfs op matig stuiterende oppervlakken.

Over het geheel genomen is de X6 de beste keuze voor wie stijlvol en pittig wil rijden en geen laadruimte nodig heeft.

2icon-1.png
Clike Traveller
2icon-1.png
Clike Traveller
403 stemmen 9.1/10

EVALUATIE

€3250,00

A-

ALGEMENE SCORE

TOTAL GRADE

Technische kenmerken

0%

8.9/10

Rijgedrag

0%

9.2/10

Comfort en ergonomie

0%

9.3/10

Service

0%

9.1/10

Waar voor je geld

0%

9.0/10

Voordelen:

Nadelen:

Recensie

De tweede beste elektrische fiets met middenmotor is volgens ons de Clike Traveller.

Het ‘nadeel’ aan de Clike is de beperkte opvouwbaarheid. Dit kan enkel in hoogte, het stuur en het zadel kunnen naar beneden vouwen, maar toch kan men de fiets niet in twee plooien. De Clike is dan ook geen vouwfiets maar een compacte elektrische stadsfiets die je makkelijk op kan bergen.

Clike kan verminderde prestaties hebben op kuilen of ongelijkmatige oppervlakken, wat resulteert in een onstabiele rijervaring.

Als je fietsroute niet erg vlak is, raden we je niet aan dit model te kiezen.

3icon-1.png
KELKART
3icon-1.png
KELKART
241 stemmen 8.5/10

EVALUATIE

€2399,00

B+

ALGEMENE SCORE

TOTAL GRADE

Technische kenmerken

0%

8.5/10

Rijgedrag

0%

8.7/10

Comfort en ergonomie

0%

8.4/10

Service

0%

8.4/10

Waar voor je geld

0%

8.5/10

Voordelen:

Nadelen:

Recensie

We houden van het uiterlijk van dikke e-bikes, en meestal is de rijervaring best goed. Deze elektrische fiets met dikke banden wordt geleverd in een grote kartonnen doos met een laag beschermend schuim – en dat is altijd een pluspunt.

Met de KELKART kun je kiezen tussen alleen gas geven, alleen trappen en trapondersteuning voor meer veelzijdigheid.

De oplaadtijd van de batterij kan echter relatief lang zijn en de levensduur van de batterij is beperkt, wat mogelijk niet geschikt is voor langeafstandsritten.

De 48V 25Ah accu voelt volumineus en zwaar aan in vergelijking met sommige andere fietsen.

Als je van plan bent om lange afstanden te rijden, raden we je af om dit model te kiezen.

We are a free online resource that strives to offer helpful content and comparison features to our visitors. We accept advertising compensation from companies that appear on the site, which impacts the location and order in which brands (and/or their products) are presented, and also impacts the score that is assigned to it. Company listings on this page DO NOT imply endorsement. We do not feature all providers on the market. Except as expressly set forth in our Terms of Use, all representations and warranties regarding the information presented on this page are disclaimed. The information, including pricing, which appears on this site is subject to change at any time.